Een mooie OPDRACHT

Elke opdracht is een unieke belevenis, met een uniek resultaat. 
De juwelen van edelsmid Mariëtta van Bokhoven zijn niet alleen het resultaat van haar 'technische' vakmanschap. Natuurlijk staat ze voor mooie, verrassende en kwalitatief uitstekende materialen en technieken. Maar verhalen, gevoelens en gedachten zijn minstens zo belangrijk in Mariëtta's werk. Ze vangt ze in een prachtig sieraad dat de drager of draagster op het lijf geschreven is. Daardoor is elke opdracht weer een unieke belevenis, met een uniek resultaat. De foto's op deze pagina laten een aantal eindproducten zien van deze denk- en werkwijze.

"EEN MOOIE OPDRACHT"


"EEN MOOIE OPDRACHT"


"EEN MOOIE OPDRACHT"


"EEN MOOIE OPDRACHT"


"VIER DE VERSCHILLEN"

Ze zijn één en ze hebben veel gemeen, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. 
Dat geldt voor deze ringen en beslist ook voor de draagsters. Twee bijzonder leuke vrouwen met een uitgesproken smaak. Die van elkaar houden vanwege hun overeenkomsten én hun verschillen. Deze zeer persoonlijke ringen horen onmiskenbaar bij elkaar en zijn dus illustratief voor hun liefde, maar wie goed kijkt ziet dat de manier waarop Mariëtta hun geboortestenen heeft verwerkt ook iets zegt over hun relatie: als tegenpolen. 

"LIEFDE DIE STAAT ALS EEN HUIS"

Een jong stel is niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op architectuur. 
Bij het kennismakingsgesprek komt ter sprake dat ze dol zijn op de organische bouwstijl van Rudolf Steiner. Dat is een kolfje naar Mariëtta's hand. Ze spreken af dat hij een aantal foto's stuurt van zijn favoriete bouwwerken, waarop Mariëtta het ontwerp van hun trouwring baseert. Het is een schot in de roos. Hij draagt 'm in geelgoud; voor haar maakt Hemels Goud een variant in rosé-goud.

"SPRANKELENDE VIER-EENHEID"

Deze ring belichaamt vier individuen die samen een onlosmakelijk geheel vormen. 
In dit sieraad komen de levens samen van vier unieke individuen die samen één zijn: het gezin van de draagster. De vier schijven symboliseren de gezinsleden: ze raken elkaar en zijn met elkaar verweven, maar geven elkaar ook ruimte. De diamanten versiering illustreert hoe het leven sprankelt door deze vier-eenheid. Het maakt deze prachtige ring helemaal af.