Hemelse projecten

"OVERHELLENDE LIEFDE"

Na een fijne jeugd (zilver), heeft hij zijn vriendin gevonden. Jeugd en vriendin groeien om elkaar heen in zilver en goud. Samen gaan ze trouwen in Liefde en Verbondenheid (saffier en robijn). Nu is hij inmiddels in totaal 1 dag langer getrouwd dan dat hij bij zijn ouders heeft gewoond. De hefboom helt over.

"YOU ARE THE WORLD TO ME"

Een vader en een dochter hebben een bijzondere band. Haar 25e verjaardag verdient een bijzonder cadeau, vindt hij. 'Hier heb je vast een kwartje van me', grapt hij als hij tijdens ons gesprek een muntje opgooit. Het blijkt twee getallen te bevatten: de 25 van 25 cent - en haar leeftijd. En het jaar waarin het muntje geslagen is: 1966 - zijn geboortejaar. Het muntje wordt het middelpunt van een wereldbolletje. De inscriptie vertelt de betekenis: "you are the world to me." 

"VERRASSING VOOR EEN DAME"

Ze was destijds al zo blij met de oorbellen die ik voor haar had gemaakt, waarin ik de edelsteen Tanzaniet had verwerkt. Nu werd ik benaderd door haar man: of ik kon meedenken over een leuke verrassing voor haar? Wat een heerlijke opdracht! Ik ontwierp deze hanger, die perfect past bij de oorbellen - met ook weer Tanzaniet natuurlijk. De missie slaagde: de verrassing was compleet en ze was er ongelooflijk blij mee. Met het prachtige sieraad én met het minstens zo prachtige gebaar van haar man.

"PERFECTE PAVÉ"

Het basisontwerp van deze trouwringen zit al een tijdje in de collectie van Hemels Goud. Maar onlangs heb ik een nieuw element toegevoegd: de curves aan de zijkant, van champagnekleurige diamant in pavé-zetting. Mijn collega André van Loon van Nobles Marteaux is inmiddels zo goed in de (technisch lastige!) pavé-zettingen, dat ik graag met hem samenwerk. Ik ontwierp de belijning (de bruid wilde nadrukkelijk een romantisch ontwerp) en dankzij het vakmanschap van André zijn de diamantjes precies op de juiste plek en technisch perfect gezet. 

"RING VOL GEHEIMEN"

Achter vrijwel elk sieraad schuilt een verhaal, maar het verhaal van deze verlovingsring is zeker het vertellen waard. De ring is in het grootste geheim gekocht. Net zoals het retourticket na hun vakantie in Griekenland: niet terug naar huis, maar door naar een romantische bestemming in Italië. Daar deed hij z'n aanzoek, waarop ze volmondig 'ja' zei. Inmiddels zijn ze getrouwd en draagt hij een stoere trouwring die Hemels Goud voor hem maakte. Zij vond haar droomtrouwring bij een goede collega. Maar deze 'verlovingsring vol geheimen' blijft ze ongelooflijk dierbaar.

"BIJZONDER TROUWCADEAU"

Een jong stel dat gaat trouwen wil graag hun liefde laten symboliseren in een bijzonder trouwcadeau. Hij vaart en is de helft van het jaar van huis. Zij vindt dat niet altijd even makkelijk, maar weet dat het zijn droombaan is. En ze vindt: wat je liefhebt, gun je ruimte. Dat werd de rode draad van het trouwcadeau: een miniatuur van twee prachtige, ongekooide vogeltjes die uit vrije wil bij elkaar zijn. Zonder dwang, vol overtuiging en vol liefde.