Edelsmid Mariëtta van Bokhoven

mariettaHemels Goud is het bedrijf van edelsmid Mariëtta van Bokhoven, dat dit jaar al weer 18 jaar bestaat. In die tijd ontwierp en maakte Mariëtta talloze prachtige gouden sieraden. Haar sieraden zijn heel divers, maar dragen onmiskenbaar Mariëtta's 'handschrift'.

Hemels Goud is gevestigd in een prachtig, piepklein historisch pand in de binnenstad van Zilverstad Schoonhoven. Met een beetje geluk kun je Mariëtta 'live' aan het werk zien: Hemels Goud is winkel en werkplaats in één. In de vitrines zijn allerlei sieraden van Mariëtta te bekijken. Ze zijn natuurlijk te koop, maar dienen vooral als 'praatstukken' voor klanten die een uniek sieraad willen laten maken. Dat helpt om de ideeën en wensen van opdrachtgevers helder te krijgen. Mariëtta neemt daar altijd uitgebreid de tijd voor; veel klanten vinden daardoor alleen al het bezoek aan Hemels Goud een klein cadeautje.

Hemels Goud staat voor de combinatie van ambachtelijkheid, creativiteit en groot inlevingsvermogen in de wensen, gevoelens en ideeën achter de sieraden. Dat vormt al 18 jaar het hart van Hemels Goud. Economische tegenwind heeft daar geen verandering in gebracht, integendeel. Het heeft Mariëtta alleen maar gestimuleerd nog beter te onderzoeken hoe ze, ook voor een beperkter budget, sieraden kan maken die grote waarde hebben voor haar opdrachtgevers. Want juist dat is de kracht van Hemels Goud.

Voor Mariëtta is de toekomst helder: op een ambachtelijke manier unieke sieraden blijven maken die verhalen vertellen, herinneringen vangen of gevoelens symboliseren. Samen met een nieuwe generatie edelsmeden, want Mariëtta kiest er bewust voor om Hemels Goud open te stellen als leerbedrijf voor vakschool-stagiairs. De wisselwerking tussen ervaring en nieuwe impulsen brengt iedereen veel moois.

Hemels Goud heeft in de loop der jaren talloze opdrachtgevers weten aan te spreken. Nieuwe opdrachtgevers, maar ook terugkerende klanten - waarvan Mariëtta steeds vaker een 'vrije' opdracht krijgt, waarbij alleen een budget wordt afgesproken. Zo'n groot blijk van vertrouwen koestert Mariëtta uiteraard. In deze sieraden stopt ze nog meer liefde, passie en vakmanschap dan ze normaal gesproken al doet. En qua materialen doet ze ook bepaald niet krenterig.

Mariëtta is afgestudeerd aan de vakschool voor goud- en zilversmeden in Schoonhoven en is lid van het Schoonhovense goud- en zilversmidsgilde St.Eloy.  Ze is bevoegd haar sieraden te stempelen met haar meesterteken en het gildeteken van St.Eloy.

Volg Mariëtta en Hemels Goud op Twitter en Facebook