Hemels Goud introduceert Griekse juwelenlijn

Soms ontmoet je mensen… in de Griekse Eleni Orfanou zag ik direct een ‘parel’ in het vak. Ik ontmoette haar in het voorjaar, toen ik samen met stagiaire Desirée de Hellenic Jewellery Fair in Athene bezocht. Zo’n fair op zich is al een feestje: je wordt zó geïnspireerd. En het ontmoeten van vakgenoten over de hele wereld geeft veel energie. Eleni is jong en ontzettend gedreven. Ze ontwerpt juwelencollecties die met 3D-printers vervaardigd zijn – heel vooruitstrevend – in 9-karaats goud. Dat laatste net zo bijzonder als het eerste, omdat in Nederland eigenlijk alleen gewerkt wordt met 14-karaats goud. Naast dat ik de ontwerpen van Eleni prachtig vind én heel goed passend bij de stijl van Hemels Goud, zijn de collecties van Eleni dus net zo ‘echt’ goud, maar vriendelijker in de prijs. Eleni denkt bovendien echt na over de details. Haar sieraden vertellen letterlijk een verhaal, omdat ze eerst het thema vormgeeft en dan pas gaat ontwerpen.

Ik geloof in jonge ondernemers: zij zijn de toekomst van het vak. Naast dat ik het eer vind om enkele juwelen uit de lijn van Eleni toe te voegen aan de collecties van Hemels Goud, wil ik haar vakmanschap graag ondersteunen. Bewonder haar werk in ons atelier.