Hemelse projecten

Elke opdracht is een bijzondere belevenis, met een uniek resultaat.
Techniek, ambacht en uitstekende materialen staan centraal bij Hemels Goud. Maar bijna belangrijker zijn de verhalen, gevoelens en gedachten. Hemels Goud verwerkt ze tot in de kleinste details in een sieraad. Het prachtige eindresultaat staat aan het einde van het proces op het lijf geschreven van de drager of draagster. Hier lees en zie je enkele verhalen.

DE SPIN MET 9 POTEN

Deze spinnen broche kreeg deze dame voor het bereiken van haar pensioen gerechtigde leeftijd.
Elke poot van de Spin staat voor 8 kleinkinderen, waar ze veel mee in de weer is. Maar tijdens het ontwerp proces kwam er nóg een kadootje. Het 9e kleinkind was op komst. Dan maar een Spin met negen poten. Niemand die daar bezwaar over maakte. De mooie dingen in het leven.

SNEEUW EN DAARNA BERGEN

Romantisch in een Oostenrijkse berghut is zij ten huwelijk gevraagd met een ring die een sneeuwkristal voorstelt. Logisch dat de trouwringen dan bergen zullen worden.

DOCHTERS

"Graag zou ik mijn vrouw willen verrassen met uw hulp. Een juweel waarin de namen van onze dochters centraal staan. De jaren zijn voorbij gevlogen en er is een nieuw jubileum in aantocht. Door de jaren heen is onze liefde en band bekroond met twee dochters." Nu draagt zijn vrouw Merel en Fleur elke dag dicht bij haar.

BEING A FAMILY

Een ring met geboortestenen. Elke maand heeft zijn eigen edelsteen en betekenis. Een symbool voor de kinderen, die zo welkom waren. Omringd door de takken - symbool van groei - staan zij voor een prachtig en compleet gezin. 

OUROBOROS

De slang die zijn eigen staart eet, een symbool voor de eeuwige cirkel van het leven. Ook wel bekend als de Ouroboros. Hij zal de drager helpen herinneren dat het leven altijd blijft vernieuwen.

LIEFDE MOET JE NIET KOOIEN

Een jong stel dat gaat trouwen wil graag hun liefde laten symboliseren in een bijzonder trouwcadeau. Hij vaart en is de helft van het jaar van huis. Zij vindt dat niet altijd even makkelijk, maar weet dat het zijn droombaan is. En ze vindt: wat je liefhebt, gun je ruimte. Dat werd de rode draad van het trouwcadeau: een miniatuur van twee prachtige, ongekooide vogeltjes die uit vrije wil bij elkaar zijn. Zonder dwang, vol overtuiging en vol liefde.

GELUKSMUNTJE

Na de diefstal van de muntencollectie van de eigenaar was er nog één achtergebleven. De bloesem staat voor de dankbaarheid dat deze munt de familiegeschiedenis nog voort kan zetten.

TUINTJE IN MIJN HART

Het tuintje in mijn hart draag ik met mij mee tot in het graf, waar het nog steeds zal blijven bloeien. Omdat ik het bij leven zijn, heb laten groeien.

OVERHELLENDE LIEFDE

Na een fijne jeugd (zilver), heeft hij zijn vriendin gevonden. Jeugd en vriendin groeien om elkaar heen in zilver en goud. Samen gaan ze trouwen in Liefde en Verbondenheid (saffier en robijn). Nu is hij inmiddels in totaal één dag langer getrouwd dan dat hij bij zijn ouders heeft gewoond. De hefboom helt over.

ON BODY AND SOUL

De hertjes op deze ringen ontroeren. De ringen zijn gebaseerd op de film On body and soul. Het verhaal van deze film betekent veel voor de geliefden.

YOU ARE THE WORLD TO ME

Een vader en een dochter hebben een bijzondere band. Haar 25e verjaardag verdient een bijzonder cadeau, vindt hij. 'Hier heb je vast een kwartje van me', grapt hij als hij een muntje opgooit. Het blijkt twee getallen te bevatten: de 25 van 25 cent - en haar leeftijd. En het jaar waarin het muntje geslagen is: 1966 - zijn geboortejaar. Het muntje wordt het middelpunt van een wereldbolletje. De inscriptie vertelt de betekenis: "you are the world to me." 

VERRASSING VOOR EEN DAME

Ze was destijds al zo blij met de oorbellen die ik voor haar had gemaakt, waarin ik de edelsteen Tanzaniet had verwerkt. Nu werd ik benaderd door haar man: of ik kon meedenken over een leuke verrassing voor haar. Wat een heerlijke opdracht! Ik ontwierp deze hanger, die perfect past bij de oorbellen – met Tanzaniet natuurlijk. De missie slaagde: de verrassing was compleet en ze was er ongelooflijk blij mee. Met het prachtige juweel én met het minstens zo prachtige gebaar van haar man.

VIER DE VERSCHILLEN

Ze zijn één en ze hebben veel gemeen, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Dat geldt voor deze ringen en beslist ook voor de draagsters. Twee bijzonder leuke vrouwen met een uitgesproken smaak. Die van elkaar houden vanwege hun overeenkomsten én hun verschillen. Deze zeer persoonlijke ringen horen onmiskenbaar bij elkaar en staan voor hun liefde. Wie goed kijkt, ziet dat de manier waarop ik hun geboortestenen heb verwerkt, ook iets zegt over hun relatie als tegenpolen.

PERFECTE PAVÉ

Het basisontwerp van deze trouwringen zit al een tijdje in de collectie van Hemels Goud. Maar onlangs heb ik een nieuw element toegevoegd: de curves aan de zijkant, van champagnekleurige diamant in pavé-zetting. Mijn collega André van Loon van Nobles Marteaux is inmiddels zo goed in de (technisch lastige!) pavé-zettingen, dat ik graag met hem samenwerk. Ik ontwierp de belijning (de bruid wilde nadrukkelijk een romantisch ontwerp) en dankzij het vakmanschap van André zijn de diamantjes precies op de juiste plek en technisch perfect gezet. 

LIEFDE DIE STAAT ALS EEN HUIS

Een jong stel is niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op architectuur.
Bij het kennismakingsgesprek komt ter sprake dat ze dol zijn op de organische bouwstijl van Rudolf Steiner. Dat is een kolfje naar mijn hand. We spreken af dat hij een aantal foto's stuurt van zijn favoriete bouwwerken, waarop ik het ontwerp van hun trouwring baseer. Het is een schot in de roos. Hij draagt 'm in geelgoud; voor haar maakte ik een variant in rosé-goud.

RING VOL GEHEIMEN

Deze ring is in het grootste geheim gekocht. Net zoals het retourticket na hun vakantie in Griekenland: niet terug naar huis, maar door naar een romantische bestemming in Italië. Daar deed hij z'n aanzoek, waarop ze volmondig 'ja' zei. Inmiddels zijn ze getrouwd en draagt hij een stoere trouwring die ik voor hem maakte. Zij vond haar droomtrouwring bij een goede collega. Maar deze 'verlovingsring vol geheimen' blijft haar ongelooflijk dierbaar.

SPRANKELENDE VIER-EENHEID

In dit juweel komen de levens samen van vier unieke individuen die samen één zijn: het gezin van de draagster. De vier schijven symboliseren de gezinsleden: ze raken elkaar en zijn met elkaar verweven, maar geven elkaar ook ruimte. De diamanten versiering illustreert hoe het leven sprankelt door deze vier-eenheid. Het maakt deze prachtige ring helemaal af.