Hemels Goud is het bedrijf van edelsmid Mariëtta van Bokhoven, dat dit jaar z'n vijftienjarig bestaan viert. In die tijd ontwierp en maakte Mariëtta talloze prachtige gouden sieraden. Haar sieraden zijn heel divers, maar dragen onmiskenbaar Mariëtta's  'handschrift'.

Hemels Goud is gevestigd in een prachtig, piepklein historisch pand in de binnenstad van Zilverstad Schoonhoven. Met een beetje geluk kun je Mariëtta 'live' aan het werk zien: Hemels Goud is winkel en werkplaats in één. In de vitrines zijn allerlei sieraden van Mariëtta te bekijken. Ze zijn natuurlijk te koop, maar dienen ook vaak als 'praatstukken' voor klanten die een uniek sieraad willen laten maken. Dat helpt om de ideeën en wensen van opdrachtgevers helder te krijgen, net zoals de schetsjes die Mariëtta vaak maakt.

Hemels Goud staat voor de combinatie van ambachtelijkheid, creativiteit en groot inlevingsvermogen in de wensen, gevoelens en ideeën. Dat vormt al vijftien jaar het hart van Hemels Goud. Economische tegenwind heeft daar geen verandering in gebracht, integendeel. Het heeft Mariëtta alleen maar gestimuleerd nog beter te onderzoeken hoe ze, ook met beperkte middelen, sieraden kan maken die grote emotionele waarde vertegenwoordigen voor haar opdrachtgevers. Want juist dat is de kracht van Hemels Goud.

Voor Mariëtta is de toekomst helder: op een ambachtelijke manier unieke sieraden blijven maken die verhalen vertellen, herinneringen vangen of gevoelens symboliseren. Samen met een nieuwe generatie edelsmeden, want Mariëtta kiest er bewust voor Hemels Goud open te stellen als leerbedrijf voor stagiairs. Die wisselwerking tussen ervaring en nieuwe impulsen brengt iedereen veel moois.

 

 

 

 

 

Edelsmid Mariëtta van Bokhoven,