Edelsmederij Hemels Goud

DE TOEKOMST IS HELDER

2000

HEDEN

24 jaar Hemels Goud

Het jaar 2000. Ik was jong en vol twijfels, maar ook vol ambitie. Ik vestigde Hemels Goud in de binnenstad van het prachtige, historische Schoonhoven. Niet wetend wat dit avontuur mij brengen zou.
Nu het jaar 2024: vierentwintig jaar later, al voelt het zoveel korter. Ik bind dagelijks mijn werkschort om en voel me sterk. Inspiratie haal ik op door te luisteren naar levensverhalen. Ik geniet van het ambachtelijke proces waarin ik – aan mijn werkbank – mensen, verhalen en voorwerpen met betekenis samensmelt tot een schitterend Pracht Juweel.

De kans is groot dat je me, wanneer je binnenloopt bij Hemels Goud, aan de werkbank aantreft. Met aan mijn zijde een stagiaire. Hemels Goud is een leerbedrijf voor studenten van de Vakschool Schoonhoven. Jonge talenten hebben mijn hart. Omdat ik zelf een van hen was en omdat zij de toekomst van de zilverkunst zijn. Het is fantastisch om hen te begeleiden in de realisatie van eigen werk of zelfs een eigen atelier. Ik wil hen een platform bieden voor ontwikkeling. En ja, ik houd ze graag in Schoonhoven.

In de loop van de jaren ben ik betrokken geraakt bij mooie initiatieven en zilverevents. De drie unieke pijlers die Schoonhoven de Zilverstad maken: het gilde St. Eloy, het Nederlands Zilvermuseum en de Vakschool. Ik denk of bestuur mee en vind het prachtig hoe we elkaar kunnen versterken.
Mensen met gouden handjes maken nu eenmaal de Zilverstad. Samen zijn we een stralend collectief. De toekomst is helder: ik blijf verhalen vertellen, herinneringen vangen of gevoelens symboliseren. Samen met een nieuwe generatie edelsmeden en in de creatieve Zilverstad aan de Lek: een plek die mijn hart heeft!