Edelsmederij Hemels Goud

Extern Lid examencommissie

Extern Lid examencommissie

Naast mijn leven als eigenaresse van en goudsmid bij Hemels Goud, hebben jullie vast wel gemerkt dat ik veel enthousiasme heb voor onze jonge studenten. Ik kan ze helpen het vak beter te kunnen toepassen, en ze in hun werkzaamheden stimuleren. Oók voor mij is dit een leuke en leerzame periode. Twee jaar geleden werd mij gevraagd om extern lid te worden van de examencommissie van Vakschool Schoonhoven. Voor mij het moment om eerst een duik te nemen in de materie. Wat doet een examencommissie precies?

Waar het op neer komt is dat daar waar onderwijs wordt gegeven, er ook beoordelingen, toetsen en examens zijn. Daardoor toetsen we de kennis van de studenten. Om de diploma’s of certificaten te waarborgen, moet er gecontroleerd worden op diverse fronten. Het belangrijkste in het kort; voldoet de aangeboden kennis aan de voorwaarden die gesteld zijn?
Doordat de examencommissie een onafhankelijk orgaan is, kunnen ze daadwerkelijk toetsen of er aan de kwaliteit van het examen wordt voldaan. Ze hebben geen belang bij de zaken die spelen bij de onderwijsinstelling. Op deze manier verkrijgt het diploma ook de juiste waarde. Zowel de leerling als de branche kan er op vertrouwen dat deze studenten een diploma hebben die de juiste kennis vertegenwoordigt.
De examencommissie heeft dus als taak het waarborgen van de kwaliteit van het examineren en staat daar garant voor.

Leuk om naast mijn werkzaamheden als goudsmid te mogen bijdragen aan kwaliteit voor school en student.