Edelsmederij Hemels Goud

Mijn liefde voor parels

Mijn liefde voor parels

Een blik op mijn werk leert je snel… ik heb een zwak voor parels. Parels staan voor mij voor liefde en tot bloei komen. Voor volwassenheid. Wat vertelt welke parel nu eigenlijk? Ik vertel je over drie soorten parels waar ik graag mee werk.

De tahiti parel ademt een exotische sfeer. Hoewel ze er in verschillende kleuren zijn – blauw, (geelachtig) groen, bruin, zwart en paars – zijn ze allemaal vrij donker gekleurd en geven ze een metallic gloed. De tahiti parel past bij een rijpe vrouw en staat voor aanzien. Draag je een tahiti? Je maakt een statement.

Een andere favoriet is de south sea parel. Deze zijn juist licht van kleur: zilver, groenachtig, licht blauw en crème wit of geel. De south sea parel is koninklijk en geeft een zijdeachtige gloed. De klassieker kan bovendien een enorm formaat hebben. Wat mij betreft is de south sea pearl een combinatie van elegantie, kwaliteit en exclusiviteit: een echte aandachtstrekker.

Dan de Akoya parel. De Akoya parel is een zoutwaterparel. De parels hebben een uitgesproken kleurenpalet: wit, rosé, crème en geel tot licht groen. De Akoya geeft een opvallend diepe glans en geeft een sieraad daarom echt een extra dimensie. De parel is vaak perfect rond. Het is een kleine parel, maar ontzettend geliefd. En een pracht om mee te werken!

Tot slot: wist je dat een parel het mooist blijft door deze vaak te dragen? Ik toon je ze graag in het atelier.