Edelsmederij Hemels Goud

Werken uit mijn hart

Werken uit mijn hart

Elke opdracht is een bijzondere belevenis, met een uniek resultaat.

Techniek, ambacht en uitstekende materialen staan centraal bij Hemels Goud. Maar bijna belangrijker zijn de verhalen, gevoelens en gedachten. Hemels Goud verwerkt ze tot in de kleinste details in een sieraad. Het prachtige eindresultaat staat aan het einde van het proces op het lijf geschreven van de drager of draagster. Hier lees en zie je enkele verhalen.

RUWER DAN RUW

Na al een tijd getrouwd te zijn, 2 prachtige kinderen op de wereld te hebben gezet, zijn ze nu eindelijk toe aan ringen.*

*Door hun leefervaring wisten ze; het moet iets anders zijn dan we gewend zijn. Ons huwelijk kan tegen een stootje, dus dat willen we terug zien in de ringen.

DE SPIN MET 9 POTEN

Deze spinnen broche kreeg deze dame voor het bereiken van haar pensioen gerechtigde leeftijd.
Elke poot van de Spin staat voor 8 kleinkinderen, waar ze veel mee in de weer is. Maar tijdens het ontwerp proces kwam er nóg een kadootje. Het 9e kleinkind was op komst. Dan maar een Spin met negen poten. Niemand die daar bezwaar over maakte. De mooie dingen in het leven.

TWEE SCHORPIOENEN MET EEN KIEZEL

Het begon met een kiezelsteen van de straat. Hij gaf de kiezel aan haar en zei: zoveel houd ik nou van je. Ik had het geluk dat ik er een bijzonder juweel van mocht maken. De keuze viel op een gouden collier waarin de kiezelsteen centraal kwam te staan. Samen hebben ze het sterrenbeeld schorpioen en daarmee is topaas hun geboorte steen. Het collier is de helft mannelijk en helft vrouwelijk gemaakt. In het midden zijn ze verbonden door de inmiddels befaamde kiezel, een schorpioen en een robijn van de liefde.

SNEEUW EN DAARNA BERGEN

Romantisch in een Oostenrijkse berghut is zij ten huwelijk gevraagd met een ring die een sneeuwkristal voorstelt. Logisch dat de trouwringen dan bergen zullen worden.

DOCHTERS

“Graag zou ik mijn vrouw willen verrassen met uw hulp. Een juweel waarin de namen van onze dochters centraal staan. De jaren zijn voorbij gevlogen en er is een nieuw jubileum in aantocht. Door de jaren heen is onze liefde en band bekroond met twee dochters.” Nu draagt zijn vrouw Merel en Fleur elke dag dicht bij haar.

BEING A FAMILY

Een ring met geboortestenen. Elke maand heeft zijn eigen edelsteen en betekenis. Een symbool voor de kinderen, die zo welkom waren. Omringd door de takken – symbool van groei – staan zij voor een prachtig en compleet gezin.

ZUSJES, ZO GELIJK MAAR TOCH ZO VERSCHILLEND

Ouders willen hun volwassen dochters verwennen. Van hun reizen hebben ze fonkelende edelstenen meegenomen. Net zoals hun dochters, zo gelijk maar toch zo verschillend.

LIEFDE MOET JE NIET KOOIEN

Een jong stel dat gaat trouwen wil graag hun liefde laten symboliseren in een bijzonder trouwcadeau. Hij vaart en is de helft van het jaar van huis. Zij vindt dat niet altijd even makkelijk, maar weet dat het zijn droombaan is. En ze vindt: wat je liefhebt, gun je ruimte. Dat werd de rode draad van het trouwcadeau: een miniatuur van twee prachtige, ongekooide vogeltjes die uit vrije wil bij elkaar zijn. Zonder dwang, vol overtuiging en vol liefde.

GELUKSMUNTJE

Na de diefstal van de muntencollectie van de eigenaar was er nog één achtergebleven. De bloesem staat voor de dankbaarheid dat deze munt de familiegeschiedenis nog voort kan zetten.

OVERHELLENDE LIEFDE

Na een fijne jeugd (zilver), heeft hij zijn vriendin gevonden. Jeugd en vriendin groeien om elkaar heen in zilver en goud. Samen gaan ze trouwen in Liefde en Verbondenheid (saffier en robijn). Nu is hij inmiddels in totaal één dag langer getrouwd dan dat hij bij zijn ouders heeft gewoond. De hefboom helt over.

YOU ARE THE WORLD TO ME

Een vader en een dochter hebben een bijzondere band. Haar 25e verjaardag verdient een bijzonder cadeau, vindt hij. ‘Hier heb je vast een kwartje van me’, grapt hij als hij een muntje opgooit. Het blijkt twee getallen te bevatten: de 25 van 25 cent – en haar leeftijd. En het jaar waarin het muntje geslagen is: 1966 – zijn geboortejaar. Het muntje wordt het middelpunt van een wereldbolletje. De inscriptie vertelt de betekenis: “you are the world to me.”

VERRASSING VOOR EEN DAME

Ze was destijds al zo blij met de oorbellen die ik voor haar had gemaakt, waarin ik de edelsteen Tanzaniet had verwerkt. Nu werd ik benaderd door haar man: of ik kon meedenken over een leuke verrassing voor haar. Wat een heerlijke opdracht! Ik ontwierp deze hanger, die perfect past bij de oorbellen – met Tanzaniet natuurlijk. De missie slaagde: de verrassing was compleet en ze was er ongelooflijk blij mee. Met het prachtige juweel én met het minstens zo prachtige gebaar van haar man.

LIEFDE DIE STAAT ALS EEN HUIS

Een jong stel is niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op architectuur. Bij het kennismakingsgesprek komt ter sprake dat ze dol zijn op de organische bouwstijl van Rudolf Steiner. Dat is een kolfje naar mijn hand. We spreken af dat hij een aantal foto’s stuurt van zijn favoriete bouwwerken, waarop ik het ontwerp van hun trouwring baseer. Het is een schot in de roos. Hij draagt ‘m in geelgoud; voor haar maakte ik een variant in rosé-goud.

SPRANKELENDE VIER-EENHEID

In dit juweel komen de levens samen van vier unieke individuen die samen één zijn: het gezin van de draagster. De vier schijven symboliseren de gezinsleden: ze raken elkaar en zijn met elkaar verweven, maar geven elkaar ook ruimte. De diamanten versiering illustreert hoe het leven sprankelt door deze vier-eenheid. Het maakt deze prachtige ring helemaal af.